Főoldal

Tartalom

TAB

2018. 01. 31.

Összefogásból életmentő készülék


Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

20180130mosonvarmegye

„A szív és akarat diadala.” így foglalta össze az elért eredményt Szabó Anita, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető helyettese , aki összefogásra és közös gyűjtésre buzdította a helyi vállalkozásokat és az itt élő emberek az elmúlt hónapokban . Célja, egy fontos, életmentő eszköz beszerzése volt a Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Mint mondta, egy évvel ezelőtt egy beszélgetés során jutott tudomására, hogy egy fontos, életmentő műszer hiányzik a kórház sürgősségi osztályról. Ekkor döntött úgy, hogy összefogásra és gyűjtésre buzdítja a helyi vállalkozásokat és az itt élő embereket. Az ügy mellé állt a mosonmagyaróvári Rotary Club is, így közös erővel, cégek és magánszemélyek adományaival sikerült összegyűjteni a műszer beszerzéséhez szükséges több mint 6 millió forintot.

Az eszköz ünnepélyes átadásán dr. Valér Marcell, a sürgősségi osztály vezetője kiemelte: ezzel az eszközzel biztonságosabbá válik az ellátás az osztályon. Mint mondta: az összefogásnak köszönhetően megvalósult az a hármas, miszerint széleskörű, ingyenes és magas szintű lehet az ellátás.

Az átadást követően Medvácz Péter, a sürgősségi osztály munkatársa mutatta be a Lifepack működését. Mint mondta: ez egy több funkciós készülék, ami többi között EKG készítésre, betegmonitorozásra, vérnyomás mérésre is alkalmas, de defibrillátorként is üzemel. Mindezek mellett pedig két nagyon fontos funkciót is tartalmaz, ami eddig nem volt a mosonmagyaróvári sürgősségi osztályon, ez egy külső pacemaker és egy kapnográf, ami intubált betegeknél és légzési elégtelenség esetén a kilélegzett széndioxid mennyiséget mutatja meg.

Forrás: mosonvarmegye.net

Cikkek

Mosonmagyaróvár felkészült a koronavírusos betegek ellátására

Példaértékű összefogással készül fel a COVID-19 betegek ellátására a mosonmagyaróvári Karolina Kórház.

Részletek

2020. 05. 05.

Keressük a kedvenc ápolónkat

Jelölt: Tóth Adrienn
Jelölt: Horváth Veronika

Részletek

2019. 10. 25.

Tombolából életmentő eszközök

a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak. Évek óta hagyomány, hogy a környék vadásztársaságai a vadásznap tombolájának bevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat támogatják. Ezúttal a gasztroenterológiai osztály vásárolhatott életmentő eszközöket.

Részletek

2019. 08. 07.

Május, a stroke tudatosság hónapja

Május a Stroke tudatosság hónapja, amely emlékeztet arra, hogy a megelőzés és az időben megkezdett megfelelő kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Részletek

2019. 06. 01.

Tizenhárommillió forintból tizenhét jutott a gyógyulásra

Tizenhárommillió forintért vásárolt, ám tizenhétért kapott új eszközöket ,,Fogadj örökbe egy szívdobbanást!" kampányunknak köszönhetően a Karolina Kórház intenzív osztálya. A berendezéseket hetek, hónapok óta használják már.

Részletek

2019. 05. 15.

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Összefogásból életmentő készülék

Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

Részletek

2018. 01. 31.

Információk