2018. 01. 31.

Összefogásból életmentő készülék


Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

20180130mosonvarmegye

„A szív és akarat diadala.” így foglalta össze az elért eredményt Szabó Anita, a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. ügyvezető helyettese , aki összefogásra és közös gyűjtésre buzdította a helyi vállalkozásokat és az itt élő emberek az elmúlt hónapokban . Célja, egy fontos, életmentő eszköz beszerzése volt a Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Mint mondta, egy évvel ezelőtt egy beszélgetés során jutott tudomására, hogy egy fontos, életmentő műszer hiányzik a kórház sürgősségi osztályról. Ekkor döntött úgy, hogy összefogásra és gyűjtésre buzdítja a helyi vállalkozásokat és az itt élő embereket. Az ügy mellé állt a mosonmagyaróvári Rotary Club is, így közös erővel, cégek és magánszemélyek adományaival sikerült összegyűjteni a műszer beszerzéséhez szükséges több mint 6 millió forintot.

Az eszköz ünnepélyes átadásán dr. Valér Marcell, a sürgősségi osztály vezetője kiemelte: ezzel az eszközzel biztonságosabbá válik az ellátás az osztályon. Mint mondta: az összefogásnak köszönhetően megvalósult az a hármas, miszerint széleskörű, ingyenes és magas szintű lehet az ellátás.

Az átadást követően Medvácz Péter, a sürgősségi osztály munkatársa mutatta be a Lifepack működését. Mint mondta: ez egy több funkciós készülék, ami többi között EKG készítésre, betegmonitorozásra, vérnyomás mérésre is alkalmas, de defibrillátorként is üzemel. Mindezek mellett pedig két nagyon fontos funkciót is tartalmaz, ami eddig nem volt a mosonmagyaróvári sürgősségi osztályon, ez egy külső pacemaker és egy kapnográf, ami intubált betegeknél és légzési elégtelenség esetén a kilélegzett széndioxid mennyiséget mutatja meg.

Forrás: mosonvarmegye.net

Cikkek

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Összefogásból életmentő készülék

Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

Részletek

2018. 01. 31.

A sürgősségin nem a megfázást kezelik

Két és fél éve működik úgynevezett triage rendszerrel és önálló osztályként a Karolina Kórház sürgősségije. Az osztály tulajdonképpen a kórház kapuja, hiszen ide jönnek az utcáról a sürgős ellátást igénylők és ide futnak be a mentők is. Havonta átlagosan több mint ezer beteg keresi fel a sürgősségit.

Részletek

2017. 11. 14.

Életmentő eszközre gyűjtenek

Egy életmentő készülék, az úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátor beszerzése érdekében kezdtek gyűjtésbe Mosonmagyaróváron. Az eszközre a Karolina Kórház sürgősségi osztályán lenne szükség.

Részletek

2017. 10. 23.

Nem csak üvegfal mögül mutatják a babákat

Változik a látogatási rend a Karolina Kórház újszülött osztályán. Ezután már nem csak üvegfalon keresztül nézhetik majd a rokonok a babát. Változás lesz a császármetszést követő szülés után is, hogy a család szinte azonnal együtt lehessen az újszülöttel.

Részletek

2017. 10. 12.

Változások a Karolina Kórház Szülészetén

Sokan várták már a változásokat, igazán bababarát lett a Karolina Kórház Szülészeti és Újszülött osztálya

Részletek

2017. 07. 06.

Copyright © 2018. - Karolina Kórház-Rendelőintézet - All Rights Reserved
Designed and created | cYBERsILENCE2018 ®