2019. 08. 07.

Tombolából életmentő eszközök a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak


Augusztus 31-én, szombaton délelőtt 10 órától a Lajta–Hanság Zrt. majoroki lőtere ad otthont a 22. Mosonmagyaróvári Vadásznapnak. Évek óta hagyomány, hogy a tombola bevételét átadják a Karolina Kórháznak, s az intézmény bevásárol a támogatásból. Ezúttal 526.500 forintot – mely az eddig kapott legmagasabb összeg a vadászoktól – fordíthatott a mosonmagyaróvári egészségügyi intézmény életmentő eszközökre. A 14 társaság által összegyűjtött támogatás most a gasztroenterológiai osztályra érkező betegek ellátását könnyíti meg, sőt, akár életét mentheti meg.

20190807_tombola

Az intézmény nevében dr. Bertalan István főigazgató köszönte meg a jelentős adományt. Mint elmondta, a helyi szervezetek, magánszemélyek és vállalkozások támogatása is azt erősíti, hogy fontos a mosonmagyaróvári kórház léte, a társadalom igényli helyben az ellátást. A vadásztársaságok képviselőinek dr. Pécsi Gyula orvos igazgató, a gasztroenterológiai osztály vezetője számolt be a mostani beszerzésről. A vérző emésztőszervi betegek ellátásához szükséges egyszer használatos eszközöket, így a haemoclipeket és az endoloopokat endoszkópos műtéteik során is alkalmazni tudják. A beszerzett műszerek a vérző érképletek tükrözéses ellátásához szükségesek. Segítségükkel az évi 120 gyomorvérzéses beteg endoszkópos műtéte, ellátása biztosítható. Emellett az éves szinten 1400 vastagbélpolip-eltávolítás esetében elláthatók a vérzéses szövődmények.
 
– Ahhoz, hogy a meglévő színvonalat biztosítani tudjuk, szükségesek az ilyen adományok. Betegeink többsége a kistérségből érkezik, emellett Győrből és nemritkán Budapestről is jönnek hozzánk páciensek – fűzte hozzá a gasztroenterológus főorvos.
 
A vadászok a hónap végén ismét gyűjtenek majd a kórház javára. A rendezvényt dél-
előtt 10 órakor kürtszó mellett nyitják meg, s a nap folyamán lesz koronglövő verseny, vadásztársasági főzőcsapatok vetélkedője, a gyerekeket pedig légpuskalövészet, arcfestés és hintózás várja.

forrás: kisalfold.hu

Cikkek

Tombolából életmentő eszközök a mosonmagyaróvári Karolina Kórháznak

Évek óta hagyomány, hogy a környék vadásztársaságai a vadásznap tombolájának bevételéből a mosonmagyaróvári Karolina Kórházat támogatják. Ezúttal a gasztroenterológiai osztály vásárolhatott életmentő eszközöket.

Részletek

2019. 08. 07.

Május, a stroke tudatosság hónapja

Május a Stroke tudatosság hónapja, amely emlékeztet arra, hogy a megelőzés és az időben megkezdett megfelelő kezelés kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.

Részletek

2019. 06. 01.

Tizenhárommillió forintból tizenhét jutott a gyógyulásra

Tizenhárommillió forintért vásárolt, ám tizenhétért kapott új eszközöket ,,Fogadj örökbe egy szívdobbanást!" kampányunknak köszönhetően a Karolina Kórház intenzív osztálya. A berendezéseket hetek, hónapok óta használják már.

Részletek

2019. 05. 15.

Összefogás Karolina Kórházért - Fogadj örökbe egy szívdobbanást!

A Kisalföld újabb közösségi kampányt indít a Mosonmagyaróvár környéki emberekért. Ezúttal a Karolina Kórház intenzív osztályát segítjük. Korszerű őrző monitorok kellenek oda, hogy javuljon a térségi betegek ellátásának biztonsága. Számítunk az Ön nagylelkűségére is.

Részletek

2018. 09. 27.

Adomány

A Kardiológiai- Pulmonológiai részleget értékes adománnyal segítik

Részletek

2018. 09. 13.

Újabb Példás eredmény

Közel 1 millió forint értékű felszerelést adományozott a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért szervezete a Karolina Kórház Újszülött Osztálya számára.

Részletek

2018. 05. 28.

Orvosi műszer lett a húszforintosokból

Egy nyelőcső, gyomor és a patkóbél betegségeinek kimutatására használatos új gasztroszkópot szerzett be a mosonmagyaróvári Karolina Kórház a Mosonmagyaróvár Térségi Társulás 1,8 millió forintos támogatásával. Lakosonként húsz forintot összeadva.

Részletek

2018. 03. 22.

Összefogásból életmentő készülék

Egy életmentő készüléket, úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátort sikerült beszerezni széleskörű összefogással a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségi osztálya számára. Az eszközt a minap adták át ünnepélyes keretek közt.

Részletek

2018. 01. 31.

A sürgősségin nem a megfázást kezelik

Két és fél éve működik úgynevezett triage rendszerrel és önálló osztályként a Karolina Kórház sürgősségije. Az osztály tulajdonképpen a kórház kapuja, hiszen ide jönnek az utcáról a sürgős ellátást igénylők és ide futnak be a mentők is. Havonta átlagosan több mint ezer beteg keresi fel a sürgősségit.

Részletek

2017. 11. 14.

Életmentő eszközre gyűjtenek

Egy életmentő készülék, az úgynevezett Lifepak bifázisos defibrillátor beszerzése érdekében kezdtek gyűjtésbe Mosonmagyaróváron. Az eszközre a Karolina Kórház sürgősségi osztályán lenne szükség.

Részletek

2017. 10. 23.

Copyright © 2018. - Karolina Kórház-Rendelőintézet - All Rights Reserved
Designed and created | cYBERsILENCE2018 ®